Навіщо вивчати економіку? Питання звичайно дивне і в чомусь риторичне, але задають його собі багато хто. Особливо ті люди, чия діяльність побічно пов’язана з економікою чи ті, хто тільки її став вивчати. Фахівці в цій галузі задають собі інші питання, більш конкретні і по суті. Отже, все ж навіщо вона потрібна?


Для того щоб відповісти на це питання потрібно для початку визначитися з самим терміном економіка і з його різними інтерпретаціями, оскільки це поняття досить ємне і неоднозначне. 

Економіка це наука про господарську діяльність товариства в матеріально-виробничої і нематеріальній сфері в сукупності з економічними відносинами, 

що складаються на стадіях виробництва, розподілу, обміну та споживання, яка спрямована на задоволення необмежених потреб людини при обмежених ресурсах. Тобто це наука, як і всяка інша зі своєю методологією, інструментами, аксіоматичної і доказової базами. 

Першою причиною вивчення економіки є те, 
що вона має справу з проблемами, які безпосередньо стосуються кожного з нас. У процесі життя доводиться відповідати на велику кількість питань і вирішувати багато проблем.


Скільки у мене залишиться зарплати після сплати всіх податків і внесків? Під який кредит краще взяти автомобіль і квартиру і взагалі чи варто його брати? Як інфляція в країні вплинула на мою купівельну спроможність? Які види ремонтних робіт потрібно провести в домі? Як ці роботи оплачуються?
Скільки я повинен заробляти, щоб відкласти грошей на навчання своїм дітям? І багато-багато подібного